Last minute ticket

Tole ni last minute za potovanje v deželo Nije, Indijo Koromandijo ali Culukafrijo. Tole je last minute za potovanje v lastno glavo. Tole je ponudba za last minute ticket v deželo z imenom Gledališče. In to zastonj!

Upam, da mi lastnik tega bloga, Pograjc Matjaž, ne bo zameril, ker sem mu ukradel plac in bom malo pokričal po prazni in črni strani njegovega računalniškega ekrana. Tole smelo potezo sem si privoščil zato, ker je omenjeni lastnik precej šepav v samo promociji in mu včasih zmanjka denarja za jumbo giga mega špon plakatalo ali za mini centimeter, pa maksi bogastvo, še kiklco prodala bi, če kiklco imela bi, časopisnega oglasa.

Kričalo kot sem sam, pa me ni ničesar sram, bom kar JAZ namesto njega skočil v sredo tarče. Torej, na Vaše znanje in moje imanje, Vam ponujam ŠTIRI brezplačne karte za potovanje v gledališko predstavo z naslovom »Fragile!« v izvedbi igralcev Slovenskega Mladinskega Gledališča iz Ljubljane, v soboto 27.oktobra ob 19.uri, v SMG, Vilharjeva 11, pod Festivalno dvorano. Zastonj karte lahko dvignete na ime Pograjc Tomaž ali na ime Pograjc Matjaž. Kakor hočete in kar vam je lepše in ljubše. Lahko tudi na Pograjc Janez. Samo Pograjc morate reči in samo prvi ŠTIRJE boste karte lahko prejeli popolnoma BREZPLAČNO in popolnoma ZASTONJ. Free. Đabe. Brez Geld.

Vem, da se za karte ne boste stepli in zelo dobro vem, da Vas en k briga za gledališče. Vi hodite gledat filme ali pa se ubijat v Global. Ni problema, upam pa, da boste prišli vsaj štirje, ki boste pripeljali še štiri. Pograjčevo gledališče je za ljubezen v dvoje. Da se lahko držiš za roke, ko te popraska po srcu. Da se skriješ v naročje, ko te je strah. Da se krohotaš v obraz drug drugemu, ko je duhovito in, da se zjokaš v uho nekomu tvojemu, ko zaboli. V Pograjčevo gledališče se ne hodi sam, ker se moraš po predstavi it z nekom zapit in vse izbruhat.

Vem tudi, da Vam za tega Pograjca dol visi, Vam pa lahko, častna Turkova ali Peterletova, zatrdim, da ga poznam osebno in povem Vam, da je v redu fant, čeprav nikoli ne gleda predstav, še svojih ne, zato ne bo zameril, če Šuši ne bo, ker je ona že bila na »Fragile!«. S Teoom, ki je bil tudi na koncertu muzike iz neke druge Pograjčeve predstave. Res je tudi, da Pograjc pije samo pivo. Samo Laško pivo. Kot tista Zloba, kateri je obljubil, da se ne bo več pogovarjal z Gyzarjem o čudnih bendih še bolj čudnih imen. Pivo Pograjc celo je, pa vseeno kakšno fino reče tudi s tistim, ki pije samo škotske žganice in ni več v Londonu. Včasih Pograjc pokadi preveč cigaret, ker se mu zdi, da misli, samo ko kadi, pa se zato ne bo šel kregat in za jajca vlečt s Fetalijem, ki bo kadil samo v kakšnem drugem blaženem življenju, ko bo Einstein ali pa vsaj Hemingway. Pivo bi spil tudi s tistimi, ki jih še ne pozna, pa misli, da jih, ker ga berejo : z Dr.Onyxom, Sadie, Pižamo, Tiborjem Jablonskim in s 100% ironijo bi skadil čik med flancanjem z Lukavim, Lagrangeyo, Sv3drom, Volkom, Danajo, Nympho, Feencom, KatjoRozazvezdico, Bujesom, Hirkani in še s kom za intermezzo. Z Enxenom in Tinkotonko na primer. Lahko v horinzontali in kasneje v vertikali. Kakšnih x ali ipsilon pirov. Obskurno? Ne, samo zelo normalno in včasih celo simmpatično. Kot, da bi igral šah z Dajano ali damo s Katjolenart.

P.S.1 Polinkal sem vse tiste, ki so polinkali Pograjca in se jim s tem zahvalil za podporo, zanimanje in vse in še več in sploh in oh, vesel, da bo Pograjc vsaj enkrat nekomu pravemu malo zlezel v rit. Morda mi je med tipkami kdo ušel, naj ne zameri, odkar so Pograjca zabrisali iz hišnikov Vas je veliko, ki ste si ga vzeli za svojega in vse je bilo težko izsledit.

To ne pomeni, da niste vabljeni tudi nepolinkani in, da Vam je treba bit polikan, ko pridete na Pograjčevo predstavo. Pograjc štikle sicer obožuje, ni pa nujno, da jih imate, da bi razumeli njegovo zgodbo. Ta zgodba je tudi Vaša zgodba, ker sem prepričan, da tudi Vi vedno nekam bežite in ko ste tam, si želite spet drugam ali pa celo nazaj od koder ste ubežali. Človek je ena velika krožna figura ali po nedomače : vse se vraća, vse se plaća.

P.S.2 O predstavi ne bom rekel nič. No, da je zastonj. Za prve štiri.

Prijetno potovanje Vam želi Vaše kričalo Black.

Piiiink in me že ni več… Pograjc se vrača z vaje…

 • Share/Bookmark


21 komentarjev

 1. lonDON, dne 27.10.2007
  lonDON

  Torej, se zvecer vidimo! Spas vse cast! Vsaj tako pise na vabilu :)

 2. zloba, dne 27.10.2007
  zloba

  obljubim, da bom obula štikle … za karte … se pa ne bom tepla. tako ali tako … ti plačaš pivo. no … pograjc. matjaž … al’ pa tomaž. men je vseeno;)

 3. Fetalij W. Tyschew, dne 27.10.2007
  Fetalij W. Tyschew

  mater je blo to enga linkanja :D TI pa si mojster propagande, Kričalo :mrgreen:

  no jst če pridem, pridem, pa upam, da se potem nekako najdemo in da gremo na pijačo, dve, petnajst… :D

  lp, se vidimo

 4. gyzar, dne 27.10.2007
  gyzar

  si-ju-der!

 5. gyzar, dne 27.10.2007
  gyzar

  sodeč bo številu komentarjev, se nam ne bo treba preveč fajtat za karte :)

  bomo pa kako pivo več spili :lol:

  p.s.: za danes res predlagam biljardno, da bodo lahko kadilci kadili, nekadilcev pa ne bo zeblo. pa še nadvse blizu je od smg.

 6. Fetalij W. Tyschew, dne 28.10.2007
  Fetalij W. Tyschew

  mt kurba, un “akvarij” je fakin zakon.

 7. Fetalij W. Tyschew, dne 28.10.2007
  Fetalij W. Tyschew

  p.s. – štikli so res zažigal :mrgreen:

 8. EnXeN, dne 29.10.2007

  Been there, done that ajer agou! ;-) Pa hvala za pir v odmoru … takrat je bil sok pravzaprav; pa ajrish kofi po predstavi, v klasiki, 200 korakov od Pionirca.

 9. šuši, dne 30.10.2007
  šuši

  ej, pa če bi vidla to, pa če bi vedla, pa če ne bi bila bolna…bi vas po predstavi prišla cukat za rokav…saj sem soseda tega gledališča (in fetalij, ti to veš!!!)

  Ste uživali?

 10. Fetalij W. Tyschew, dne 30.10.2007
  Fetalij W. Tyschew

  šuši, itak da smo užival… ti bi popizdila, če bi vedla, da smo potem pristali še v Svetilniku… kar je še bližje tebi :lol:

  aja, lihkar sm ti povedu. šit :mrgreen: :D

  nč, naslednjič te pridem vsaj pod okn pozdravt če ne druzga :)

 11. kate, dne 1.11.2007

  Predstavo sem sicer že videla, ampak pravijo, da “od viška glava ne boli”, sploh če gre za Tomaževe, ups Matjaževe:) stvaritve! No, vsekakor pa mi je žal za druženje ob pivu v Svetilniku, kjer je navadno zmeraj super.

 12. black, dne 1.11.2007
  black

  Svetilnik je u redu, sploh, če pržgejo grelce. Moj favorit je za Mladincem Pr’ Stanetu, ker je pajzelj in se lahko pogovarjamo samo o teatru in samo o fuzbalu, ostalo je prepovedano od šefa Staneta. Pa ne več dolgo, ker ga bodo zradirali, tako kot zradirajo vse lepe in dobre stvari. Živela mestna oblast! Bom pa v akvarij hodil in, da ne bi Fetalij izdal, kje je to, ker bo pol tam cela Sodrga in bomo moral hodit spet drugam. Npr. k Pr’ Šuši.

 13. Fetalij W. Tyschew, dne 1.11.2007
  Fetalij W. Tyschew

  :lol: sm hotu rečt, da vbistvu nisem. pa sem videl… da sem. no ja, uredi komentar :lol:

 14. black, dne 1.11.2007
  black

  Urejeno 8)

 15. Fetalij W. Tyschew, dne 1.11.2007
  Fetalij W. Tyschew

  cenzura! cenzura!!! :lol:

 16. black, dne 1.11.2007
  black

  Hura! Hura!!! ;)

 17. teoo, dne 1.11.2007
  teoo

  tomaž, kako je kej uspelo? so prišli več kot štirje? naslednjo tvojo propagando bom polinkal namojem blogu in obljubim, da bojo o tem brali vsi romuni, bolgari, poljaki in estonci ki na mojem blogu iščejo jessico albo baj-d-mimo, a ne bi ti tam v enem od stranskih stolpcev na blogu urejal enega koledarčka tvojih oper?

  kdo je jutri za en peer v akvariju?

 18. šuši, dne 1.11.2007
  šuši

  jaz vas bom kot super-šuši-mama vse skupaj našeškala naslednjič. Spodobilo bi se, da bi prišli metat kamenčke v moje okno. Bi vas pa z veseljem gor povabila, pa se pri meni ne sme kadit.

  V torek pa si rezervirajte kaj fraj…pa to je komaj rajcanje :D

 19. kate, dne 2.11.2007

  Se strinjam, pr’ Stanetu je super. Včasih celo tako zelo, da Stane zaradi pozne ure omaga, nam pusti zalogo kapljice in odide spat. :) Je pa tudi res, da zna bit svinjsko mraz, odkrivanje tople vode pa vendarle tako zabavno.

 20. taam, dne 5.11.2007

  vertikalno se bom pojavila, ko bo mali horizontalec malo zrastel. do takrat pa bom pridno dojila in o matjazevih predstavah le virtualno razglabljala.

 21. black, dne 5.11.2007
  black

  Draga doječa Horizontalka: seveda čestitam in toplo pozdravljam.

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.