Oči černje

Na letalu proti domu nisem hotel videt nikogar, samo malo zatisnit oči in se na hitro požogat s svojimi erotičnimi fantazijami. Bilo je toplo in veter nas ni premetaval, zunaj zvezde. Začetek je bil zares obetaven. Videl sem se, da oblečen v Dedka Mraza jaham jelenčka skozi zasnežni gozd. Namesto rdeče vreče sem na ramenu premetaval Babico Mraz. Zvonjčkljasto se mi je režala v uho in zajčki so v snegu igrali na ledene sveče. Pred nama se je odprla pot. Hiša. S cukrom belim. S kaminom na drva in večerjo za dva. Odvrgla je plašč in v spanju sem zacmokal lepo je biti v naši hiši nag in nisem dvignil roke, da bi jo vprašal, kako to, da spodaj nima dolgih gat.

Babica Mraz mi je sezula škornje in mi poljubila stopala. Topla voda in sol za rane. Pogledala me je v oči in z nežnim glasom rekla: »Ti malo zmasiram hrbet, dragi moj Dedek Mraz. Schengen moramo orng držat.« Slika je bila zlikana in ogenj je risal kamasutra sence, zato mi tole zadnje spregovorjeno ni bilo čisto nič jasno, sem pa mislil, da že ve kaj govori in, da je fajn imet babico in babnico, ki piše in govori v metaforah. Potem je še rekla: »Kako močan hrbet imaš in mišice ti kar štrlijo, samo še ključavnico bomo morali podmazat. Ne, raje bomo dali novo, s cilindrom, da bo ziher držalo, pizda.« Tole je bilo že res čudno, ker nisem vedel ali misli tisto od hiše ali svojo, še bolj čudno pa je bilo, da je govorila z moškim basom in uporabljala grde besede. Nisem se dal, še naprej sem se kobacal po umišljeni sliki, ko so njene nežne ročice drsele po mojih plečatih ramenih in je dodala v visoko piskajočem altu, da bomo odbili vse napade zahodne diplomacije in, da naj se vsi po spisku mal jebejo. Ups! Slika se je začela počasi sesirjati in razžirati podobo Babice Mraz. Ogenj v kaminu je vidno začel ugašati in večerjo za dva so že žrli zeleni črvi.

Motorji so spet začeli grdo brneti in zrak se je začel zaletavati ob prdce prebavljenih letalskih obrokov Poli salamce in Zdenka sirčkov. Zdelo se mi je, da ne spim več, da sem buden in, da za menoj rožljata dva moška osebka. Veliki in debeli z zasavskim basom in mali in suhi s s štajerskim altom, ki si očitno trebita bolhe ob vtisih z včerajšnjega sestanka evropskih kdovekaterih uprav. Ajajaj, vse je šlo v franže, to ni bil več babičin zvonki glas, temveč eno samo moško blebetanje. Zasavski bas je godrnjal in cmokal. Štajerski alt je tenko piskal in mu lizal rit. Babica, kje si ?!?!?!?!!!

Ne seri, Jože, bomo že. Valjda mamo kakšnega idiota, ki bo skinu program z neta zastonj, mi ga kao kupmo, denar pa pretočmo v nove helikopterje, Švabi tud tko delajo, mi je reku Hans, ko sem mu dal skrivno cifro od Olge, sej veš katere, hehehe?

Ampak, gospod Franci, tole je nezakonito in kaj, če nas dobijo?

Ma, kaj, kurc, nas dobijo, moj Franci đunior tud skoz neki krade po netu, pa še nihče ni potrkal na naša vrata.

Ja, kdo bo pa potrkal na vaša vrata, če ste pa vi šef. Pa itak veste, da mi ne trkamo, mi znamo samo pobutat.

Ne ti men tumbat, dobr veš, da smo po podatkih različnih ministrstev zapravili že dobrih 300 milijonov evrov.

Tolk velik, gospod Franci, ajajaj, kaj nam bi Olga delala za toti dnar, a? Hehe!

Tih bod, pa piš: Osrednja slovesnost bo 22. decembra na mejnem prehodu Škofije. Kot napovedujejo v Bruslju, naj bi se je udeležili tudi predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, evropski komisar za pravosodje in varnost Franco Frattini, slovenski predsednik blablabla, premierja Slovenije in Italije blablalaa ter notranja ministra obeh držav blablabla.

Slovesno bo tudi na drugih mejnih prehodih z Italijo, kar naj bi še utrdilo naše vezi s sosedi, saj slavja ob zgodovinskem dogodku pripravljamo celo skupaj. Tržaška pokrajina in sosednja Sežana naj bi dvig zapornic dočakali na Fernetičih, že dan prej bo veselo na mejnem prehodu Repentabor, krajani devinsko-nabrežinske občine in Komna pa bodo praznovali na Gorjanskem oz. v Šempolaju. Tu bodo z besedo, pesmijo in plesom nastopila številna domača društva in organizacije, gasilci in blablabla.

Prav tako bo pestro tudi v zgoniški občini in sosednji Pliskovici, Bazovici ter Kozini, kjer bodo šolarji zapeli evropsko himno in blablabla. Pol še nekaj spesn in napiš, da sem jest ta glavn, blabla in, da hočem spomenik v Hrastniki. Hehehe!

A sem lahko jest vsej podtaglavn? Prosm, prosm, gospod Franci.

Ne, ne morš, pa kakšen jezik se nauč, da nam ne bo treba skoz prevajalcev plačvat. Budalo neizobraženo. Poglej unga Mareta, ta res dobr govori anglešk. Z vsemi frazami. Haw du ju do, pa to. Matr mu, da bi jest to znau.

Ma, ko ga jebe.

Ma ja, ko ga jebe. Glavn, da se mi jebemo.

Za domovino z Olgo naprej!

Za domovino v Olgo naprej!

Hahahahahahaha!

Hahahahahahaha!

Vse bomo polovil in postrelil k bodo hotel v Slovenijo.

Vse bomo razčetverl in pobesil, cigane črne!

Hehehehehehehe!

Hehehehehehehe!

V daljavi sem še uzrl motno sliko Babice Mraz, ki je v rdečih škornjčkih začela gola plesat pred kamasutra kaminom in mi mahat z zapečeno tanga štrik ritko. Pliiiink in je ni bilo več.

Ob izstopu iz letališke zgradbe sem videl, da ju je čakal črn Audi. Kovčkov nista imela. Samo kakšnih dvajset vrečk. Darila za domače. Za Dedka Mraza. Za božič in Novo leto. Za lepšo in svetlejšo prihodnost. Da bi ju vprašal za telefonsko od Olge žal nisem imel poguma. Pa saj je ne bi hotela dat. Olga iz kakšne bivše ruske vukojebine ne bo nikoli prišla v Slovenijo. Tiste oči črne bomo že prej vse postrelili in pobesili.

 • Share/Bookmark


17 komentarjev

 1. Tibor Jablonsky, dne 4.12.2007
  Tibor Jablonsky

  Pizda, pa lih 22. grem v Trst s črncem. Bova kr kupla štrik za vsak primer, da se lahk sama gor natakneva.

 2. šuši, dne 4.12.2007
  šuši

  a glih za moj rd se bodo dogajale takšne packarije? naj si najdejo kak drug datum, ta je moj! (tibore, da ne boš pozabil name)

  Ob Olgi pa sem se malo spomnila na tisto drugo gospodično, z velikimi joški.

  Gospa božičkova pa je očitno bolj seksi kot gospod božiček. hmm…

 3. sadie007, dne 4.12.2007
  sadie007

  o matr, pa kje si Olgo najdu?? :D

 4. zloba, dne 4.12.2007
  zloba

  He, ob pivu sta Franci in Jože še bolj zavijala. Aja, to je bilo v moji glavi. Hmmm … Tam ni bilo Olge. A to kaj pomeni?

 5. black, dne 4.12.2007
  black

  Deda mi je rekel, da lepi ženski, s katero greš na pijačo, nikoli ne omenjaj drugih lepih žensk. Tega se držim in zdi se mi, da je imel prav. Moški mora bit boljši poslušalec kot pa nalagalec.

 6. sadie007, dne 5.12.2007
  sadie007

  :oops: moški mora biti predvsem dober polagalec …

 7. teoo, dne 5.12.2007
  teoo

  jes bi jima odstopil svoj zdenka sirček, res ej.

 8. Fetalij W. Tyschew, dne 5.12.2007
  Fetalij W. Tyschew

  no ja, sej za babico božičk bo še čas, takih pogovorov pa ni vsak dan, a :D

 9. zloba, dne 5.12.2007
  zloba

  Dedki imajo (skoraj) vedno prav;)

 10. kiara, dne 5.12.2007
  kiara

  se ti pa dogaja…:)

 11. lukav, dne 5.12.2007
  lukav

  Včasih bi blo res ql, da namesto dedka Božička, nalogo opravi babica Mraz .. Masaž pa res ni nikdar dovolj ..

  Kaj pa če je babica mraz moški? hmm

 12. Ipsilon, dne 6.12.2007
  Ipsilon

  Fantki s pendreki bodo končno uresničili osamosvojitveni cilj – zid na Kolpo! Juhej in zavrtimo se v taktu alpske poskočnice! Idealistični raji pa preostaja le upanje, da bo Olga kdaj kakšne spomine objavila.

 13. šuši, dne 6.12.2007
  šuši

  black imaš popolnoma prav…hmm…meni je dedek rekel, da so moški navadni prasci…

 14. kandela, dne 7.12.2007
  kandela

  Glede na naslov tvojega zapisa si predstavljam, da je bila v ozadju tale lepa ruska pesem :D 1. Очи черные, очи страстные Очи жгучие и прекрасные Как люблю я вас, как боюсь я вас Знать, увидел вас я в недобрый час 2. Ох, недаром вы глубины темней! Вижу траур в вас по душе моей, Вижу пламя в вас я победное: Сожжено на нем сердце бедное. 3. Но не грустен я, не печален я, Утешительна мне судьба моя: Всё, что лучшего в жизни бог дал нам, В жертву отдал я огневым глазам!

 15. kandela, dne 7.12.2007
  kandela

  Še malo srfanja po medmrežju … je dalo še glasbeno izvedbo Oči čjornyh iz grl mož, ki sestavljajo zbor ruske rdeče armade Za vsak slučaj, če bi kdo rad poslušal ;)

 16. erlend, dne 7.12.2007

  Olgina razvratna duplina je po vsej verjetnosti le lučaj stran od savne Macho 2, kamor zahaja tista desetina prebivalstva in odnosno parlamenta, ki je bila prikrajšana za reproduktivni moment. pa ne bolezensko, v kolikor pustimo interpretacijo tovrstne tematike s strani vatikanskega rotweilerja in njegovih ovac.. kar pa seveda ne pomeni, da se te t.i. oboleli ne znajdejo vsako nedeljo pred hostijo in drdrajo očenaš. ugled je treba imet. in črn audi. na državne naftne derivate, kakopak.

 17. gyzar, dne 12.12.2007
  gyzar

  život je takav – čupav i dlakav …

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.